به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «ژورنال نیروی هوایی آمریکا» در آخرین شماره خود به بررسی تهدیدهای موشکی متعارف علیه منافع آمریکا در سطح جهان پرداخته و از «ایران» و «چین» به عنوان تهدیدهای موجود علیه نیروهای خود در خاورمیانه و خاور دور یاد کرده است. در این گزارش […]
به گزارش پایگاه خبری علت به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «ژورنال نیروی هوایی آمریکا» در آخرین شماره خود به بررسی تهدیدهای موشکی متعارف علیه منافع آمریکا در سطح جهان پرداخته و از «ایران» و «چین» به عنوان تهدیدهای موجود علیه نیروهای خود در خاورمیانه و خاور دور یاد کرده است.
در این گزارش تاکید شده که البته تهدید علیه نیروهای آمریکا از لحاظ موشکهای بالستیکی در جنوب غربی آسیا کمتر از شرق آسیا است. به عبارت دیگر توانایی موشکی ایران تنها تا شعاع ۵۰۰ کیلومتری عملیات هوایی آمریکا را با خطر مواجه میکند.
همچنین تهدید موشکی بالستیکی ایران علیه پایگاههای هوایی آمریکا در منطقه به نسبت تهدیدات شرق آسیا پایینتر بوده ولی لازم میباشد تا توسعه توان موشکی بالستیکی ایران به طور دقیق نظارت شود و البته در عین حال شباهتهای سطحی بین قابلیتهای موشکی ایران و چین و نیز بعد کمی و کیفی توانهای این ۲ کشور در خاورمیانه و شرق دور نباید هرگز نادیده انگاشته شود و نباید هزینههای دفاعی آمریکا تنها در منطقه شرق آسیا استفاده شوند.
*تهدیدهای موشکی بالستیکی ایران علیه پایگاههای آمریکا در منطقه
در این گزارش همچنین آمده است؛ قابلیتهای موشکی بالستیکی ایران نگرانی جاری را برای برنامه ریزان دفاعی در خاورمیانه، اروپا و آمریکا ایجاد کرده است. به طوری که «رابرت گیتس» وزیر دفاع وقت آمریکا در سال ۲۰۰۹ به صراحت گفت موشکهای بالستیکی برد کوتاه و متوسط ایران به سرعت در حال رشد هستند و اگر ایران بتواند ساخت سلاح هستهای را نیز توسعه دهد، آنگاه سرزمین آمریکا در خطر حمله قرار خواهد گرفت. همچنین تهدیدهای موشکی بالستیکی ایران به عنوان ابزار موثر شدید شرکای آمریکا در خاورمیانه و نیز بنادر و زیر ساختهای انرژی آنها را تهدید میکند.
در یک گزارش پیرامون مزایای در امان ماندن نیروهای هوایی آمریکا از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۰ آمده است: «ایران فعالانه درحال آزمایش سامانههای موشکی جدید بالستیک است. بسیاری از این سامانهها بسیار دقیقتر و برد بیشتری از موشکهای اسکادی که عراق در سال ۱۹۹۱ در جریان جنگ خلیج فارس استفاده کرد، دارند. بنابراین پایگاه های هوایی آمریکا، مقرهای لجستیکی، مراکز فرماندهی و موارد دیگر در خطر هستند. البته تاکنون از سوی ایران آزمایش توانمندی در این زمینه رخ نداده و در مجموع پایگاههای هوایی آمریکا بیش از ۵۰۰ کیلومتر دورتر از برد موشکهای ایران از تهدیدهای موشکی این کشور در امان هستند.»
*توان موشکی ایران
در بخش دیگر گزارش ژورنال نیروی هوایی آمریکا آمده است: توان موشکی ایران بیشتر بر پایه موشکهای قدیمی روسی با فنآوریهای مختلف بوده است. اما ایران بزرگترین زرادخانه موشکی را در خاورمیانه دارد. منابع مطلع میگویند ایران بیش از ۱۰۰۰ موشک بالستیکی از نمونههای مختلف در خدمت دارد. موشکهای ایران سامانههای هدایت شونده پیشرفتهتری تا نمونههای روسی دارند. ایران همچنین توسعه موشکهای اسکاد را در دستور کار خود قرار داده و موشک «شهاب _ ۳ » از آن جمله است. جدای از موشک شهاب _ ۳، ایران توسعه و ساخت ۳سامانه موشکی متعارف را نیز در برنامه کار خود داده که از جمله میتوان به موشک «فاتح _ ۱۱۰» با سوخت جامد اشاره کرد.
سوخت جامد فاتح ۱۱۰ این مزیت را دارد که قابلیت جابجایی بیشتری را به آن بخشیده و سریعتر آماده شلیک میشود. این موشک تک مرحلهای بردی برابر با ۲۰۰ کیلومتر دارد و کویت، بحرین، شمال قطر، امارات متحده عربی و شمال عمان را در تیررس خود دارد. به علاوه، موشک فاتح ۱۱۰ به طور قابل توجهی دقت اصابت مناسبی دارد.
مورد دوم موشک «عاشورا یا سجیل» است که نوعی موشک ۲ مرحلهای بوده و در صورت آماده شدن فن آوری پیشرفتهتری تا موشک شهاب ۳ دارد. این موشک در صورت عملیاتی شدن این امکان را به ایران میدهد به اهدافی در غرب اروپا نیز دست یابد. البته در حالی که مقامهای ایران نسبت به توان موشکی خود و تهدید بودن علیه پایگاههای آمریکا گزافه گویی نیز میکنند. تهدیدهای موشکی ایران علیه آمریکا در خاورمیانه در حد متوسط هستند.
*چین کارآمدترین برنامه موشکی جهان را دارد
در قسمت بعدی این گزارش به توان موشکی چین پرداخته شده و البته با اشاره به دقت اصابت بیشتر موشک های چین تا ایران آمده است: ایران بزرگترین قدرت موشکی در خاورمیانه است اما چین در حال حاضر پیشرفتهترین و کارآمدترین برنامه موشکی را در جهان دارد. این کشور بیش از ۱۰۰۰ موشک بالستیکی متعارف بسیار دقیق که همگی با سوخت جامد هستند را در اختیار دارد.
موشک «دی اف _ ۲۱ » چین به عنوان مثال، مجهز به کلاهک هستهای و سامانه هدایت شونده بسیار دقیق است. برد این موشک ۱۷۵۰ کیلومتر است. پیش بینی میشود در دهه آینده به احتمال زیاد تمامی پایگاههای هوایی آمریکا در غرب اقیانوس آرام در برد موشکهای متعارف این کشور خواهند برد.
در انتهای این گزارش در حالی که تاکید شده توان موشکی ایران در مجموع هم اینک قابلیت دفع عملیات هوایی آمریکا را ندارد آمده است که دکترین برنامه موشکی ایران بر خلاف چین بیشتر متمرکز بر مواجهه با تهاجمها و اشغالگران تا حالت هجومی است.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: سیاسی
برچسبها: پاتوق پرتقالیموشکقدرتقدرت موشکیخاورمیانهتهدیدآمریکاایرانچین